De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Aantal delers van 10!

Geachte,

Ik heb graag een vraagje:

Hoeveel positieve delers heeft eigenlijk 10!, inclusief de getallen 1 en ook 10! zelf.

Alvast bedankt.
Met vriendelijke groet,

Mi

Mi
Student hbo - donderdag 11 februari 2021

Antwoord

Je kunt 10! schrijven als een product van priemfactoren:

$
10! = 2^8 \cdot 3^4 \cdot 5^2 \cdot 7
$

10! heeft derhalve $
9 \cdot 5 \cdot 3 \cdot 2 = 270
$ delers.

Zie je waarom!?

Zie Number of divisors of n!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 11 februari 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3