|
|
\require{AMSmath}
Oplossen
(1 + tan2 a/2 - 4 tan a/2 · cos a ·sin2a)/( 1 + tan2 a/2)= 1 / 1+tan2a/2
RIk ve
3de graad ASO - donderdag 28 januari 2021
Antwoord
Hallo
Zoals ik het nu lees, zijn de noemers in het linker- en rechterlid gelijk, die kun je dus al schrappen (want nooit gelijk aan nul).
De twee "enen" links en rechts kun je ook schrappen, zodat tan2(a/2) - 4 tan(a/2).cos(a).sin(2a) = 0
Is het de bedoeling om deze vergelijking op te lossen?
Je kunt dan cos(a) en sin(2a) = 2.sin(a).cos(a) omzetten in tan(a/2). Stel dan tan(a/2) = t en je bekomt een vergelijking in t.
Probeer maar eens. Meld je maar als het niet lukt.
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 29 januari 2021
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|