De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Rekenen met wortels

 Dit is een reactie op vraag 89015 
beste, kunt u me uitleggen hoe je $\sqrt{2}$ maal $\sqrt{8}$
doet?
Alvast bedankt!!

iemand
2de graad ASO - vrijdag 1 januari 2021

Antwoord

Hallo iemand,

Je mag "door de wortel heen vermenigvuldigen".
Dus: $\sqrt{2}\cdot\sqrt{8}=\sqrt{2\cdot 8}=\sqrt{16}=4$.

Met vriendelijke groet,

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 1 januari 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3