De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Functievoorschrift van een eerstegraadsfunctie opstellen

 Dit is een reactie op vraag 90943 
Ik heb wat moeite met de vergelijkingen op te stellen want in de gegeven punten zijn toch telkens maar x en y gegeven dus ik kan toch maar 2 onbekenden invullen?

Jade L
Student universiteit België - vrijdag 13 november 2020

Antwoord

O dear...

Ik vind juist $x$ en $y$ heel geschikt om in te vullen. Voorals als je 't hebt over $g(x,y)=ax+bx+c$. Je weet wat er bij de gegeven punt $(x,y$ uit moet komen, dus ik zou denken dat het zoiets moet zijn:

$g(-1,0)=a·-1+b·0+c=2$
$g(0,3)=a·0+b·3+c=-5$
$g(1,1)=a·1+b·1+c=3$

Dat wordt:

$-a+c=2$
$3b+c=-5$
$a+b+c=3$

Dan moet het wel lukken toch?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 13 november 2020



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb