De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Buigpunt bepalen

 Dit is een reactie op vraag 90878 
Ohja, sorry haha klopt simpel. Euhmm ik heb dus nu voor f(x): 1=-a+b en f"(x):2a+2b=0. Hoe moet ik dan verder? en echt sorry als ik teveel vragen stel maar ik wil wiskunde graag begrijpen .

Mel
Student universiteit België - donderdag 5 november 2020

Antwoord

Je hebt nu:

-a+b=1
2a+2b=0

Dat kan je zien als een stelsel van twee vergelijkingen met twee onbekenden.Oplossen gaat (bijvoorbeeld) zo:

-a+b=1
2a+2b=0

Vermenigvuldig de eerste vergelijking met 2:

-2a+2b=2
2a+2b=0

Tel (1) en (2) op:

4b=2
b=$\eqalign{\frac{1}{2}}$

Conclusie:

a=$\eqalign{-\frac{1}{2}}$
b=$\eqalign{\frac{1}{2}}$

Opgelost!

Naschrift
Het heeft (denk ik) meer te maken met voorkennis, basisvaardigheden en ervaring dan met begrijpen. Maar zolang er nog mensen zijn die willen reageren kun je vragen wat je wilt...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 5 november 2020



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb