De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Buigpunt bepalen

 Dit is een reactie op vraag 90877 
Hoe kom je aan 2a+2b en aan -a+b=1?

Mel
Student universiteit België - woensdag 4 november 2020

Antwoord

Het stappenplan:

1.
Vul in:
(-1,1) ligt op f(x)=ax3+bx2.

2.
Je hebt zelf de tweede afgeleide al uitgerekend, dus vul in:
f''($\frac{1}{3}$)=0.

Dat moet kunnen!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 4 november 2020
 Re: Re: Buigpunt bepalen 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb