De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Horizontale asymptoot

 Dit is een reactie op vraag 90866 
Ohja klopt, dankjewel. Ik moet nu bepalen de nulpunten bepalen voor mijn functieonderzoek. Ik heb als eerste afgeleide dus dan f'(x)=(1-x)e-x en als tweede f''(x)=(-2+x)e-x. Hoe kan ik hiervan de nulpunten bepalen?

Mel
Student universiteit België - dinsdag 3 november 2020

Antwoord

't Is vooral een kwestie van ontbingen in factoren en de wetenschap dat de macht met wel grondtal dan ook geen nul kan zijn.

Voor de eerste afgeleide:

$
\eqalign{
& f'(x) = 0 \cr
& (1 - x)e^{ - x} = 0 \cr
& 1 - x = 0 \cr
& x = 1 \cr}
$

Voor de tweede afgeleide idemdito op dezelfde manier. Doe!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 3 november 2020
 Re: Re: Re: Horizontale asymptoot 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb