De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Functieonderzoek ln

 Dit is een reactie op vraag 90865 
oke dankuwel, ik heb geprobeerd de snijpunt met de x-as te vinden maar ik snap niet hoe. ik kan u een plaatje sturen van mijn denkwijze maar ik kan er niet aan uit. hoe kan ik dat berekenen?

Mel
Student universiteit België - dinsdag 3 november 2020

Antwoord

Hallo Melike,

Om snijpunten met de x-as te vinden, moet je oplossen:

f(x)=0

Dus hier: ln(x2+1)=0

Volgens de definitie van een logaritme is dit hetzelfde als:

x2+1 = e0

Dus:
x2+1 = 1
x2 = 0
x=0

f(0)=0, dus het snijpunt (eigenlijk: raakpunt) met de x-as is (0 , 0)

OK zo?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 3 november 2020
 Re: Re: Re: Functieonderzoek ln 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb