De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Horizontale asymptoot

 Dit is een reactie op vraag 90862 
Owja klopt. Kan je het ook door l'Hopital verklaren omdat de noemer harder gaat naar oneindig dan de teller of klopt dit niet altijd?

...en dan had ik een tweede vraag: voor de afgeleide van f(x)=xe-x kwam ik ex(1-x)/(ex)2 uit. In mijn oplossingen staat (1-x)e-x. Hoe kan ik aan dit oplossing komen?

Mel
Student universiteit België - dinsdag 3 november 2020

Antwoord

Op Wikipedia | Regel van l'Hôpital kan je er van alles over vinden.

Bij het document met de standaardlimieten stond:
Limieten 11 – 14 beschrijven het verschijnsel dat in de limiet de $e$-macht harder gaat dan een macht van $x$, en die weer harder dan een logaritme
Voor wat betreft de tweede vraag. Dit kan met de productregel en dat gaat dan zo:

$
\eqalign{
& f(x) = xe^{ - x} \cr
& f'(x) = 1 \cdot e^{ - x} + x \cdot e^{ - x} \cdot - 1 \cr
& f'(x) = e^{ - x} - x \cdot e^{ - x} \cr
& f'(x) = e^{ - x} (1 - x) \cr}
$

Meer moet het niet zijn...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 3 november 2020
 Re: Re: Horizontale asymptoot 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb