De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Lokale minima en maxima

 Dit is een reactie op vraag 90844 
Ik kwam op 4x3+6x2-6x-4 uit, kan je me verder helpen aub?

Ow sorry mijn excuses, ik heb geen melding gekregen dat de vraag is beantwoord. Ik zal het eens opnieuw bekijken en anders stuur ik mijn berekening wel door. dankuwel:)

Melike
Student universiteit België - dinsdag 3 november 2020

Antwoord

Hallo Melike,

Als je de regel van Horner enkele keren na elkaar toepast, vind je:

4x3+6x2-6x-4 = 4(x+2)(x-1)(x+1/2)

Dit geeft als nulpunen: x=-2, x=1 en x=-1/2.

De eerste twee nulpunten heb je gevonden, dan kan het haast niet anders dan dat je bij het derde nulpunt een tekenfout hebt gemaakt. Kijk dus nog eens goed waar die (reken/teken)fout zit.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 3 november 2020



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb