De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Lokale minima en maxima

hoi, ik heb een functie f(x)= 2+ 3√x2 en ik moet hiervan bepalen waar de functies stijgen en dalen. ik kom als afgeleide 3/2√x uit. blijkbaar is de nulpunt 0 en nul mag niet meedoen. maar ik begrijp niet waarom want als je nul invult in je functie kom je altijd wel een positief getal uit dus ik had als domein alle R. maar ik weet niet hoe je aan de domein van de afgeleide kan komen..

Melike
Student universiteit België - maandag 2 november 2020

Antwoord

Ik ga ervanuit dat je het over de functie $f(x)=2+\sqrt[3]x^2$ hebt. De afgeleide daarvan is $f'(x)= \dfrac{2}{3}\dfrac{1}{\sqrt[3]x}$. Als $x=0$ wordt de noemer nul, en dus bestaat $f'(0)$ niet.

PS: de afgeleide die jij bekomt heeft toch alleszins geen negatieve getallen in het domein?!

js2
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 2 november 2020
 Re: Lokale minima en maxima 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb