De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Functieonderzoek

 Dit is een reactie op vraag 90816 
Hoe kan ik de verticale asymptoot hier berekenen? Ik ken de formule ervoor wel maar hoe kan ik dat hier toepassen?

Melike
Student universiteit België - woensdag 28 oktober 2020

Antwoord

Hallo Melike,

Je kunt een verticale asymptoot verwachten wanneer de noemer nul is, en de teller niet tegelijk ook nul is. Hier is dit bij x=2, dus de vergelijking van deze verticale asymptoot is: x=2. De grafiek van deze asymptoot is een verticale lijn: voor alle punten op deze lijn geldt x=2, y mag alles zijn. (Niet verwarren met de grafiek van f(x) zelf: deze functie bestaat niet bij x=2, dus nergens vallen de grafieken van de asymptoot en van f(x) samen).

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 28 oktober 2020
 Re: Re: Functieonderzoek 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb