De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kans op 1 of 2 maal een zes

Ik gooi 2 afzonderlijke keren met een dobbelsteen.
Wat is de kans dat 1 van de 2 keer een zes is?

Ik dacht 2/36 maar er is hier discussie over.

Pieter
Docent - dinsdag 29 september 2020

Antwoord

Gebruik de complementregel:

$
\eqalign{P({\text{1 of 2 keer een zes}}) = 1 - P({\text{geen zes}}) = 1 - \left( {\frac{5}
{6}} \right)^2 = \frac{{11}}
{{36}}}
$

Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 29 september 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3