De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Perforaties bepalen

 Dit is een reactie op vraag 67230 
Je hebt nu een vereenvoudigde deling, hoe kom je dan aan die coördinaten. Want die staan er toch nog niet?

Lola
3de graad ASO - zondag 27 september 2020

Antwoord



Je weet dat de perforatie zit bij $x=3$, maar je kunt met het oorspronkelijke functievoorschrift $f(3)$ niet uitrekenen want dan deel je door 0. Maar als je eenmaal de factor $x-3$ hebt weggedeeld dan kan het wel:

$
\eqalign{
& f(x) = {{2\left( {x + 2} \right)} \over {x + 3}} \cr
& f(3) = {{2\left( {3 + 2} \right)} \over {3 + 3}} = {{10} \over 6} = 1{2 \over 3} \cr
& P\left( {3,1{2 \over 3}} \right) \cr}
$

Bedoel je dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 27 september 2020



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb