De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Een kopje koffie

Een kopje koffie heeft onmiddellijk na het inschenken een temperatuur van 80 °C. De omringende lucht heeft een temperatuur van 20 °C. De temperatuur T (in °C) van de koffie na t minuten kan berekend worden met de functie T met T(t)= 20 + 60·(0,881)t
  1. Ga na of de begintemperatuur inderdaad 80 °C is.
  2. Bereken de temperatuur van de koffie na 10 minuten.
  3. Karlien vindt koffie lekker als de temperatuur tussen 45 °C en 55 °C is. Hoelang duurt dat?
  4. Teken de grafiek van T en geef de vergelijking van de asymptoot. Wat is de betekenis hiervan?

Riffat
3de graad ASO - zaterdag 26 september 2020

Antwoord

a.
Vul t=0 in.

b.
Vul t=10 in.

c.
Bereken voor welke waarde van t geldt:
20 + 60·(0,881)t = 55

d.
q90542img1.gif

De asymptoot is y=20. Dat is de kamertemperatuur.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 26 september 2020



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb