De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Ccvx 2012 januari opgave c

H(t)= E-A sin (t·√k)

Bereken de veerconstante K

De periode van deze functie is twee keer de tijd die nodig is om van de laagste naar de hoogste positie te gaan. Dat is dus 8 seconden.

Bij een sinusoïde is de periode gelijk aan 2$\pi$/b waarbij b de coëfficiënt van t is

Er geldt dus 2$\pi$/√k =8

en dan gaan ze dit verder uitwerken wat ik allemaal begrijp. Ik snap gewoon niet hoe ze die b opeens vervangen door √k.

Kan iemand mij dit uitleggen?

saida
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 18 juli 2020

Antwoord

In je formule staat $t·\sqrt{k}$. Dus de coëfficiënt van $t$ is gelijk aan $\sqrt{k}$, derhalve $\eqalign{b=\frac{2\pi}{\sqrt{k}}}$.
Meer moet het niet zijn!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 19 juli 2020



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb