De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Intrest

Hoi!!
Ik ben Klaartje en zit in 6TSO en moet een vraag oplossen voor een taak van deze week. Ik snap er maar 1 niet dus als iemand me zou kunnen helpen zou dit leuk zijn!

"Hoeveel langer moet je een kapitaal uitzetten tegen 1,4% samengestelde intrest dan tegen 1,5%, opdat het in waarde met een kwart zou toenemen?"

Alvast bedankt!!
Groetjes!!!!

Klaart
3de graad ASO - dinsdag 9 juni 2020

Antwoord

Je hebt te maken met twee tijdstippen:
t1 is het tijdstip (startend met t=0) waarop bij 1,5% de waarde met een kwart is toegenomen.
t2 is het tijdstip (startend met t=0) waarop bij 1,4% de waarde met een kwart is toegenomen.
t1 is de oplossing van 1,015t=1,25
t2 is de oplossing van 1,014t=1,25
Bereken t1 en t2 en trek ze van elkaar af (t2-t1).
t1 en t2 kun je berekenen mbv logaritmen of (als dat is toegestaan) benaderen met je grafische rekenmachine.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 9 juni 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3