De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Bepalen van n en p uit de formule Vnp n!(n-p)!

 Dit is een reactie op vraag 89774 
Het gaat over vraagstukken ivm Variatie Permutatie

Bv hoeveel mogelijkheden zijn er om uit 10 solicitanten
3 geschikte te halen

Daarvoor moet ik weten wat n en p zijn in de formule

Vnp= n!/(n-p)! hier is n= 10 en p= 3

Soms is de vraag zo ingewikkeld dat het moeilijk is n en p te bepalen

heirma
3de graad ASO - maandag 4 mei 2020

Antwoord

n is het totaal aantal elementen waaruit gekozen kan worden, p is het aantal elementen dat uit n gekozen moet worden.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 5 mei 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3