De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Coördinaat C bepalen

 Dit is een reactie op vraag 89444 
Ik heb 'm, hoe zit dat dan met b.? Ik weet dat je moet uitgaan van de lijn l het snijpunt met de yas van l is (0,-1/2). Nu moet ik er voor zorgen dat de x en y coordinaat de lengte 5 opleveren maar hoe doe ik dat?

mboudd
Leerling mbo - donderdag 26 maart 2020

Antwoord

Ga uit van Q(x,y). Je weet dan twee dingen:

$
\begin{array}{l}
(x - 1)^2 + y^2 = 5 \\
\left\{ \begin{array}{l}
x = 3 + 2\lambda \\
y = 1 + \lambda \\
\end{array} \right. \\
\end{array}
$

De eerste vergelijking is de vergelijking van alle punten die op de cirkel met middelpunt P en straal 5 liggen. Snijden met $l$ geeft je mogelijke coördinaten van Q.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 26 maart 2020
 Re: Re: Coördinaat C bepalen 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb