De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Coördinaat C bepalen

Hoe bepaal ik nu C met de volgende gegevens? Ik zie dit niet.

Gegeven zijn de punten A(-4,0), B(6,0), P(1,0) en de lijn l:v=(3,1)+l(2,1).
  1. Bepaal de coördinaat van het punt C op de y-as zodanig dat de hoek ACB =90°.
  2. Bepaal op lijn l het punt Q zodanig dat |PQ|=√5
  3. Bereken de hoek tussen de lijn PB en de lijn
    V=(0,2√6)+l(1,-2√6)

mboudd
Leerling mbo - donderdag 26 maart 2020

Antwoord

Neem C(0,y). Bepaal de vectoren AC en BC. Als AC en BC loodrecht op elkaar staan moet het inproduct van AC en BC gelijk aan nul zijn.

$
\begin{array}{l}
AC \cdot BC = 0 \\
\left( {\begin{array}{*{20}c}
4 \\
y \\
\end{array}} \right) \cdot \left( {\begin{array}{*{20}c}
{ - 6} \\
y \\
\end{array}} \right) = 0 \\
... \\
\end{array}
$

Lukt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 26 maart 2020
 Re: Coördinaat C bepalen 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb