De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Verhouding van een lijnstuk

Ik krijg l=6/11 maar het model geeft l=5/11. Is dit een foutje in het model? Moet ik voor de verhouding BP:PC per sé |BP| en |PC| berekenen of kan het handiger?

Gegeven is driehoek ABC met A(0,0); B(6,2) en C(-5,5)
  1. Bepaal een vectorvoorstelling van lijn BC
    BC:(6,2)+l(-11,3) had ik goed.
  2. P is het snijpunt van lijn BC met de y-as. Bepaal de waarden van l die behoort bij punt P.
    Ik had P:x=0 $\Rightarrow$ 6-11l=0
    l= 6/11 in het model stond 5/11 hoe kan dit?
  3. Bereken de verhouding BP:PC
  4. Geef een vectorvoorstelling van de deellijn van hoek BAC.

mboudd
Leerling mbo - dinsdag 24 maart 2020

Antwoord

Die $\eqalign{\frac{6}{11}}$ lijkt me goed. 't Is een schrijffoutje in het antwoordmodel. Dat kan de beste overkomen...

De verhouding BP:PC is dezelfde verhouding als de verhouding van de rechthoekszijden:

q89413img1.gif

Gezien de $x$-coördinaten zal de verhouding wel $\eqalign{\frac{6}{5}}$ moeten zijn. Toch?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 24 maart 2020
 Re: Verhouding van een lijnstuk 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb