De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Wiskunde olympiade

Twee vragen:
  1. We kiezen een willekeurig reëel getal x uit het interval [0,5] en een willekerig reëel getal y uit het interval [0,2].
    • Wat is de kans dat x groter is dan y?
      Vlaamse Wiskunde Olympiade 2014-2015: eerste ronde

  2. Véronique werpt 2 dobbelstenen. Zolang ze dubbel gooit (tweemaal hetzelfde ogen) gooit ze opnieuw.
    • Wat is de kans dat ze 9 gooit bij de laatste worp?
      Vlaamse Wiskunde Olympiade 2014-2015: tweede ronde
Dit zijn vragen uit Wiskunde Olympiade en ik weet niet hoe ik eraan moet beginnen.

k
Student universiteit België - zondag 15 maart 2020

Antwoord

Een tweetal tips:

Vraag 1.
Maak een tekening!

q89349img1.gif

Vraag 2.
Teken een boomdiagram! Je komt er dan achter dat je een sommeerbare meetkundige rij kunt opstellen:

$
\eqalign{\sum\limits_{n = 0}^\infty {\frac{1}
{9}} \cdot \left( {\frac{1}
{6}} \right)^n }
$

Als zoiets je bekend voor komt dan kom je er wel...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 15 maart 2020
 Re: Wiskunde olympiade 
 Re: Wiskunde olympiade 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3