De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Afstand OB

 Dit is een reactie op vraag 89258 
Ik krijg voor m: y=2/3x+121/2 dat is hetzelfde als wat u heeft. Maar die van u is beter hoe doe je dat? Verder heb ik deze gelijk gesteld aan de loodrechte lijn op m met de vergelijking y=-2/3x

Wat gelijk is aan de vectorvoorstelling van OA l(-3,4). Ik krijg voor B dan (-26/3,6) en voor |OB|=√((-26/3)2+36)=3 1/3√(10) het model geeft echter gewoon 10 als antwoord. Ik denk dat mijn coördinaten niet kloppen.

mboudd
Leerling mbo - woensdag 4 maart 2020

Antwoord

De vergelijking van de lijn door $m$ is:

$
\eqalign{m:y = \frac{3}
{4}\left( {x - 2} \right) + 14}
$

...en dan snijden met $y=-\frac{4}{3} x$.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 4 maart 2020



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb