De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Extrema functie meerdere variabelen

Ik zoek de extrema van de functie f(x,y)=x·ey

De eerste afgeleide naar x = ey
De eerste afgeleide naar y = x·ey

Om de extrema te vinden moet ik deze twee waarden gelijkstellen aan 0. Hierbij vind ik echter enkel de waarde x=0 en niks voor y. Hoe komt dit?

Joey M
Student universiteit België - zaterdag 25 januari 2020

Antwoord

De functie heeft dus, kenneliijk, geen lokale extremen.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 25 januari 2020



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb