De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Samenvallen of evenwijdig lopen van vectoren

De volgende opgave heb ik onderzocht en bij mij komt er evenwijdig lopen uit terwijl in het antwoord staat samenvallen is dit juist?

Onderzoek of m en n evenwijdig lopen of samenvallen:
m:v=(-1,0,3)+l(2,-1,0) en n: (9,-5,3)+m(-4,2,0)

-1=9-4m $\Rightarrow$ m=21/2
0=-5+2m $\Rightarrow$ m=21/2
3=3 + 0m $\Rightarrow$ m=0

Conclusie: er komen verschillende m waarden uit dus m en n lopen evenwijdig alleen het antwoord geeft samenvallen.

mboudd
Leerling mbo - vrijdag 10 januari 2020

Antwoord

Je schrijft $3=3+0·m$. Dat klopt maar dan is $m$ niet noodzakelijkerwijs gelijk aan 0. Neem $m=2\frac{1}{2}$ en dan klopt het precies. (-1,0,3) ligt dus om $n$.

Conclusie: $m$ en $n$ vallen samen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 10 januari 2020



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb