De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Evenwijdige raaklijnen

Gegeven is de functie f(x)=2x/(1-x2)

Aan f liggen punten die evenwijdig zijn met y=2x, bereken de x- coördinaat van deze punten.

Moet je hier f(x) of f'(x) gelijkstellen aan 2 ik zou 't niet weten?

Mboudd
Leerling mbo - zaterdag 4 januari 2020

Antwoord

De richting van een raaklijn aan een grafiek van een functie wordt bepaald door de afgeleide van de functie. Die richting moet hetzelfde zijn als die van y = 2x. Dus:
f'(x) = 2

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 4 januari 2020



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb