|
|
\require{AMSmath}
Re: Re: Re: Een parallellogram
Er kan toch ook wel bewezen worden, dat $\vec{AC} \neq \vec{a} - \vec{c}$?
DaafS
Iets anders - donderdag 2 januari 2020
Antwoord
Dag Daaf, Natuurlijk kan dat bewezen worden (vragen naar de bekende weg?). Ik teken eerst de vector $\vec{y} = \vec{a} - \vec{c}$ Omdat immers $\vec{y} = \vec{a} + (-\,\vec{c})$ gaat dat eenvoudig met de diagionaalmethode.
 En ziet!... $\vec{y} \neq \vec{AC}$ want hun richtingen zijn tegengesteld. Wel is het zo, dat: $OY // CA$ en $\|\,\vec{y}\,\| = \|\,\vec{AC}\,\|$ want $OCAY$ is (ook) een parallellogram. Dus is (wel): $\vec{AC} = -\,(\vec{a} - \vec{c})$ Groet,

|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 3 januari 2020
|
|
klein |
normaal |
groot
home |
vandaag |
bijzonder |
twitter |
gastenboek |
wie is wie? |
colofon
©2001-2021 WisFaq - versie IIb
|