De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Associatieve en distributieve eigenschappen aantonen van vectoren

Eigenschappen:
--- (l.m)a=l(ma) (associatieve eigenschap)
--- (l+m)a=la+ma (distributieve eigenschap)
--- l(a+b)=la+lb (distributieve eigenschap)

Laat door middel van tekeningen de juistheid van de bovenste 3 eigenschappen zien neem l=2 en m=1 1/2.

Ik zou niet weten hoe je deze tekeningen moet maken. Kan iemand het me laten zien?

mboudd
Leerling mbo - maandag 23 december 2019

Antwoord

Hallo,
Ik zou eerst beide leden gewoon opschrijven. Dus:
--- (2·11/2)a = 3a
--- 2·(11/2)a

En er dan een tekeningetje bij maken, zoals hieronder:
q88887img1.gif

En zoiets moet je dan ook doen voor de andere twee, denk ik. Want ik weet natuurlijk niet wat je leraar van je verwacht.
En die andere lukken dan toch ook wel?

Let wel, bij de derde opgave heb je twee lijnstukken: a en b, die je achter elkaar moet leggen (beginpunt van b aan het eindpunt van a).

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 23 december 2019



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb