De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Vergelijking oplossen

 Dit is een reactie op vraag 88815 
ik heb dan:

x2-2x-3=(x-3)(x2-2x-3)

A=0 v BA=0

alleen krijg ik dit twee keer hetzelfde:

(x+!)(x-3)=0 v(x+1)(x-3)((x-3)=0
x=3 v x=-1

mboudd
Leerling mbo - maandag 16 december 2019

Antwoord

Niet te snel en stap voor stap krijg je:

$
\eqalign{
& x^2 - 2x - 3 = (x - 3)(x^2 - 2x - 3) \cr
& x^2 - 2x - 3 - (x - 3)(x^2 - 2x - 3) = 0 \cr
& (x^2 - 2x - 3) - (x^2 - 2x - 3)(x - 3) = 0 \cr
& (x^2 - 2x - 3)\left( {1 - \left( {x - 3} \right)} \right) = 0 \cr
& x^2 - 2x - 3 = 0 \vee 1 - \left( {x - 3} \right) = 0 \cr
& (x - 3)(x + 1) = 0 \vee - x + 4 = 0 \cr
& x = 3 \vee x = - 1 \vee x = 4 \cr}
$

Er zijn (zoals altijd) meer wegen die naar Rome leiden, maar kijk maar 's goed. Er zit nog iets aardig in...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 16 december 2019
 Re: Re: Vergelijking oplossen 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2020 WisFaq - versie IIb