De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Toepassing formules SIMPSON

 Dit is een reactie op vraag 88805 
Goede dag JS2,
Ik heb ook een oplossing bedacht.Hopelijk is ze goed.cos(a)(-cos(3a)-(cos(7a))-cos(5a)-(4sin(4a)cos(2a)sin(a)=0
=-2sin(2a)sin(-a)-(-2sin(6a)sin(a))-8sin(2a)cos2(2a)sin(a)=0
=2sin(2a)sin(a)+2sin(6a)si(a)-8sin(2a)cos2(2a)sin(a)=0
=sin(a){(2)(sin(2a)+sin6a)}-8sin(2a)cos2(2a)}=0
=sin(a){(2)(2sin(4a)cos(2a))-8sin(2a)cos2(2a)=0
=4sin(a){8sin.(2a)cos2(2a)-8sin(2a)cos2(2a)}=0
=4sina=0 of sin(a)=0 want de termen tussen haakjes worden opgeteld bij elkaar=0.
graag uw mening aub.
Vriendelijke groeten en bedankt voor uw goede hulp.
Rik

Rik Le
Iets anders - donderdag 12 december 2019

Antwoord

Behalve de fouten met haakjes (er gaan meer haakjes open dan er gesloten worden) ziet het er goed uit.

Ik zou u wel aanraden om bij dit soort oefeningen enkel met het linkerlid verder te werken (en de nullen rechts dus weg te laten). Je werkt dit linkerlid uit tot het nul is. Uw twee laatste stappen lijken nu heel erg op het oplossen van een vergelijking en dat ben je niet aan het doen. Of sin a nu gelijk is aan 0 of niet, het hele linkerlid is altijd (!), voor alle a en voor alle mogelijke waarden van sin a, gelijk aan nul.

js2
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 14 december 2019



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3