De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Gebruik grafische rekenmachine bij grafieken en functies

 Dit is een reactie op vraag 88726 
Die opgave komt van YouTube (Leantine in't Veld), zodat het een beetje behelpen was. Met grenzen wordt bedoeld, de afstand langs de x-as. Te weten van x=0 tot x= ter hoogte van het snijpunt. Deze laatste is 0,6296. Ik had een paar maal op enter moeten drukken van Intersect. Voor de oppervlakte geldt dan:
O(V) = integraal van 0 (onder) tot 0,6296 (boven) (y2 -y1) dx
met de TI-84 Plus: VARS, Y VARS en Function. Dit is mij nog niet gelukt...

Johan
Iets anders - donderdag 28 november 2019

Antwoord

Hallo Johan,

Volgens mijn rekenmachine ligt het snijpunt van de grafieken van:

y1=x·ex en
y2=x2+1

bij x=0,7384....

Heb je de formules goed overgenomen?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 28 november 2019



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3