De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Oplossing DV is moeilijk

 Dit is een reactie op vraag 88601 
Dag Klaas Pieter,
Moet dan na integratie van het tweede lid niet zijn:
.
(300+2t)^3/2= INT(300+2t)^3dt/2= 1/2INT (p^3/2)dpen tweede lid is dan 1/2.(p^5/2)/5/2=1/5(300+2t)^5/2
(STel: 300+2t=p en 2dt=dp en dt =dp/2)
Dan kom ik uit op :
y(t)=(1/5)(300+2t)^5/2 +C/(300+2t)^3/2 en dat is de correcte oplossing.
KLopt dit niet ? Of wel?
Vriendelijke groeten "en dank U dat ik weer op U mocht rekenen en uw tijd mocht innemen voor het probleem.....Gewoon iets misgelopen in het tweede lid en vergeten te integreren!! Dat is een grote fout van mij.Sorry.
Goetjes

Rik Le
Iets anders - donderdag 17 oktober 2019

Antwoord

Dat klopt, ik had een schrijffout gemaakt; ik heb het antwoord verbeterd.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 17 oktober 2019



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3