De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Combinaties toepassen

Waarom is het antwoord bij de dobbelstenen 5,4
+ 5, 3 ?

gizem
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 13 oktober 2019

Antwoord

Je kunt 7 gooien met 5 dobbelstenen met 4 enen en 1 drie.
Dat kan op $
\left( {\begin{array}{*{20}c}
5 \\
4 \\
\end{array}} \right)
$ manieren.
Je kunt ook 3 enen en 2 tweeën gooien.
Dat kan op $
\left( {\begin{array}{*{20}c}
5 \\
3 \\
\end{array}} \right)
$ manieren.
Samen is dat dan gelijk aan $
\left( {\begin{array}{*{20}c}
5 \\
4 \\
\end{array}} \right) + \left( {\begin{array}{*{20}c}
5 \\
3 \\
\end{array}} \right)
$
Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 13 oktober 2019



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3