|
|
\require{AMSmath}
Re: Integraal van een absoluut functie
Ja, inderdaad was vergeten erbij te zetten dat ik een uitwerking had gestuurd naar plaatjes@wisfaq.nl
mboudd
Leerling mbo - zaterdag 5 oktober 2019
Antwoord
Komt ie...
$ \eqalign{ & \int\limits_{ - 4}^4 {\left| { - 3x^2 + 12} \right|\,\,dx = } \cr & \int\limits_{ - 4}^{ - 2} {3x^2 - 12\,\,dx + \int\limits_{ - 2}^2 { - 3x^2 + 12\,\,dx + \int\limits_2^4 {3x^2 - 12} \,\,dx = } } \cr & \left[ {x^3 - 12x} \right]_{ - 4}^{ - 2} + \left[ { - x^3 + 12x} \right]_{ - 2}^2 + \left[ {x^3 - 12x} \right]_2^4 = \cr & \left( { - 2} \right)^3 - 12 \cdot - 2 - \left\{ {\left( { - 4} \right)^3 - 12 \cdot - 4} \right\} + - \left( 2 \right)^3 + 12 \cdot 2 - \left\{ { - \left( { - 2} \right)^3 + 12 \cdot - 2} \right\} + \left( 4 \right)^3 - 12 \cdot 4 - \left\{ {\left( 2 \right)^3 - 12 \cdot 2} \right\} = \cr & - 8 + 24 - \left\{ { - 64 + 48} \right\} + - 8 + 24 - \left\{ {8 - 24} \right\} + 64 - 48 - \left\{ {8 - 24} \right\} = \cr & - 8 + 24 - \left\{ { - 16} \right\} + - 8 + 24 - \left\{ { - 16} \right\} + 64 - 48 - \left\{ { - 16} \right\} = \cr & 16 + 16 + 16 + 16 + 16 + 16 = 96 \cr} $
Volgens mij maak je van $4^3$ iets als $48$. Vandaar misschien?

|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 5 oktober 2019
|
|
klein |
normaal |
groot
home |
vandaag |
bijzonder |
twitter |
gastenboek |
wie is wie? |
colofon
©2001-2021 WisFaq - versie IIb
|