De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Taylorbenadering 37 graden

Hoe moet ik het volgende vraagstuk oplossen: 'Bereken sin(37°) in drie decimalen nauwkeurig met een taylorbenadering, zonder rekenmachine'. Verder dan de standaard taylorformule van sinus met steunpunt x=0 kom ik niet.

Luuk
Student universiteit - zaterdag 28 september 2019

Antwoord

Je kunt ook de Taylorontwikkeling rond $\frac\pi6$ nemen
$$\frac12+\frac12\sqrt3(x-\frac\pi6)-\frac14(x-\frac\pi6)^2+\cdots
$$En dan $x=37\times\frac\pi{180}$ invullen; dus $x-\frac\pi6=\frac{7\pi}{180}$.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 28 september 2019



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3