De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Goniometrische vergelijking

 Dit is een reactie op vraag 88448 
Deze vraag bij c) staat er ook nog bij ik weet niet of ik hier nog terug moet kijken voor de regels of kan ik t ook zo begrijpen als u t me uitlegt:

c) Toon aan dat F(x)=-ln cos(x) een primitieve functie is van f(x)=tan(x), op [0,1/2pi$>$.

mboudd
Leerling mbo - maandag 16 september 2019

Antwoord

Dat kan door de afgeleide te bepalen van F.

$
\eqalign{
& F(x) = - \ln (\cos (x)) \cr
& F'(x) = - \frac{1}
{{\cos (x)}} \cdot - \sin (x) \cr
& F'(x) = \frac{{\sin (x)}}
{{\cos (x)}} \cr
& F'(x) = \tan (x) \cr}
$

...en ja je moet de regels voor het differentiëren wel kennen en kunnen gebruiken...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 16 september 2019



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb