De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kunstwerk The Gateway Arch

Bij deze boog hoort de formule h = 4,032x - 0,021x2. Onder de boog hangt een kabel waarvan de bevestigingspunten op 165 meter hoogte zitten. De vraag is hoeveel meter de afstand is tussen de bevestigingspunten. Ik kwam zelf uit op 72,7 meter, maar het antwoorden boekje gaf aan 73,7 meter. Hoe ik ook reken, er blijft telkens een verschil van 1 meter.

Joost
Iets anders - dinsdag 10 september 2019

Antwoord

Hallo Joost,

Spijtig dat je jouw berekening niet meestuurt, dan hadden we kunnen bekijken waar de vergissing zit.

Je komt als volgt aan het antwoord:

Los op:
h = 165
4,032x - 0,021x2 = 165

Je vindt twee oplossingen:
x=59,137.... meter of x=132,862.... meter

De gevraagde afstand is het verschil tussen deze twee waarden. Dit is (afgerond) toch echt 73,7 meter.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 10 september 2019



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3