De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Vergelijking cirkel bepalen

 Dit is een reactie op vraag 88370 
d(M,a)=d(M,b). Na dit uit te werken kwam ik op de bissectrice x=y
Toen had ik de bissectrice gelijk gesteld aan de rechte m (die loodrecht op de y-as staat) om het middelpunt (snijpunt van de 2 rechten te vinden), maar kwam uit op M(0,0). Enig idee hoe ik dit anders kan aanpakken?

Phybe
2de graad ASO - donderdag 22 augustus 2019

Antwoord

Het snijpunt van welke twee rechten? Het snijpunt van x- en y-as is altijd de oorsprong natuurlijk. Het feit dat je x=y krijgt als vergelijking betekent gewoon dat de x- en y-coordinaat van het middelpunt van de gezochte cirkel gelijk zullen zijn. Wat de exacte waarde hiervan is kun je vinden door het punt P in de vergelijking van die cirkel in te vullen.

js2
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 22 augustus 2019
 Re: Re: Re: Vergelijking cirkel bepalen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3