De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Aantal mogelijke routes met verboden pad

 Dit is een reactie op vraag 88077 
Ik heb het nogal druk gehad met andere vakken op het moment, dus had ik pas vanochtend de tijd om naar het antwoord te kijken. Heel erg bedankt! Ik heb nu het aantal wegen dat door PQ, QR en RS gaan berekend. Maar nu zit ik een beetje vast met hoe je moet berekenen hoe veel wegen er dubbel/driedubbel zijn berekend. Voor P, Q & R kwam ik uit op: (1,2) naar P = 715. P naar Q = 1. Q naar R = 1. R naar (17,12) = 462. Totaal: 715∙1∙1∙462=330330. Klopt dat? Zo ja, dan zouden P, Q & S en Q, R & S en P, Q, R & S ook wel moeten lukken. Ik begrijp alleen P, R & S niet zo goed, is dat dan: van (1,2) naar P = 715, van P naar R = 2 (rechts, omhoog of omhoog, rechts), van R naar S = 1, van S naar (17,12) = 252 dus 715x2x1x252=360360. Of moet van P naar R = 1 zijn omdat ik anders eigenlijk dezelfde berekening maak als bij P, Q, R & S?

Alvast bedankt!

Marja
Student universiteit - zondag 26 mei 2019

Antwoord

Nee hoor, als ik het goed heb doe je het helemaal juist.

js2
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 31 mei 2019



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3