De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Functieonderzoek

Gegeven is de functie f(x)=ln(ex/x)
  • Bepaal df/dx.
Kan iemand me vertellen hoe je de afgeleide hier bepaald...?

mboudd
Leerling mbo - dinsdag 21 mei 2019

Antwoord

De afgeleide van $y=\ln(x)$ is $y'=\frac{1}{x}$. De afgeleide van $y=e^x$ is gelijk aan $y'=e^x$ en de afgeleide van $y=x$ is gelijk aan $y'=1$ en dan de kettingregel en de quotiëntregel gebruiken.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 21 mei 2019



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb