De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vectoren loodrecht op elkaar

Ik heb een wiskundeboek waarin het volgende staat vermeld: lijn $m$ staat loodrecht op lijn $n$ dus een richtingsvector van lijn $n$ is een normaalvector van lijn $m$. Moet dit zijn: omgekeerd en negatief?

Groetjes
Jaap

Jaap v
Iets anders - zondag 14 april 2019

Antwoord





Neem 's aan dat je te maken met lijn $m:2x-3y=10$. De normaalvector is dan $
\left( {\begin{array}{*{20}c}
2 \\
{ - 3} \\
\end{array}} \right)
$. Als $n$ loodrecht op $m$ staat dan is de richtingsvector van $n$ gelijk aan $
\left( {\begin{array}{*{20}c}
2 \\
{ - 3} \\
\end{array}} \right)
$. De vector $
\left( {\begin{array}{*{20}c}
3 \\
2 \\
\end{array}} \right)
$ is dan de richtingsvector van $m$. Omgekeerd en negatief.

Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 14 april 2019



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3