De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijkingen en parabolen

Gegeven is het functievoorschrift f: x $\to$ -3x2 + 12x + p. Gevraagd wordt voor welke p is y-top = 8.

Ik heb dit als volgt gedaan, maar heb daar wel mijn twijfels bij:
a = -3, b = 12 en p = c. Dus D = b2 - ( 4 · -3 · c ). Dus 144 + 12c = 0. Dus 12c = -144. Dus c = -12. Dus p = -12 + 8 = -4

Joost
Iets anders - zondag 24 maart 2019

Antwoord

Het klopt, maar kun je ook uitleggen waarom je die stappen hebt gedaan?

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 24 maart 2019



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3