De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Productregel en somregel

 Dit is een reactie op vraag 87656 
Hartelijk dank!

Dus deze formule kan ik gebruiken voor allerlei reeksen op dezelfde manier voor verschillende lengten van reeksen en verschillende keren voorkomen van A en B?

Reinou
Iets anders - vrijdag 22 februari 2019

Antwoord

Ja, als je de exponenten en de combinaties aanpast. Als je bijvoorbeeld 9 A en 7 B hebt gaat dit als volgt: 16!/(9!7!)=11440. De kans op één mogelijkheid is: $(0,24)^9*(0,64)^7=1,2\cdot 10^{-7}$. De totale kans op een reeks met 9A en 7B is dan $11440\cdot 1,2\cdot 10^{-7}=0,13\%$.

js2
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 25 februari 2019



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3