De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kettingregel

Ik heb een iets anders antwoord als het antwoordmodel bij het differentieren van de volgende functie kan iemand mij naar dit antwoord leiden als het mogelijk is alvast bedankt:

Differentieer:

f(x)=(2-√x)/(2+√x)

ik heb:
f'(x)=(-1/2)√x(2+√x)-1/2√x·(2-√x/(2+√x)2
f'(x)=-√x-1/2x-(-x)/(2+√x)2
f'(x)=-√x+1/2x/(2+√x)2

In het antwoord model staat:
-2√x/(x(2+√x)2
is iets anders of toch hetzelfde?

mboudd
Leerling mbo - zondag 17 februari 2019

Antwoord

Ik weet niet precies wat je doet en ik denk niet dat het klopt, maar wat dacht je van:

$
\eqalign{
& f(x) = \frac{{2 - \sqrt x }}
{{2 + \sqrt x }} \cr
& f'(x) = \frac{{ - \frac{1}
{{2\sqrt x }} \cdot \left( {2 + \sqrt x } \right) - \left( {2 - \sqrt x } \right) \cdot \frac{1}
{{2\sqrt x }}}}
{{\left( {2 + \sqrt x } \right)^2 }} \cr
& f'(x) = \frac{{ - \frac{1}
{2} \cdot \left( {2 + \sqrt x } \right) - \left( {2 - \sqrt x } \right) \cdot \frac{1}
{2}}}
{{\sqrt x \cdot \left( {2 + \sqrt x } \right)^2 }} \cr
& f'(x) = \frac{{ - \left( {2 + \sqrt x } \right) - \left( {2 - \sqrt x } \right)}}
{{2\sqrt x \cdot \left( {2 + \sqrt x } \right)^2 }} \cr
& f'(x) = \frac{{ - 2 - \sqrt x - 2 + \sqrt x }}
{{2\sqrt x \cdot \left( {2 + \sqrt x } \right)^2 }} \cr
& f'(x) = \frac{{ - 4}}
{{2\sqrt x \cdot \left( {2 + \sqrt x } \right)^2 }} \cr
& f'(x) = - \frac{2}
{{\sqrt x \cdot \left( {2 + \sqrt x } \right)^2 }} \cr
& f'(x) = - \frac{{2\sqrt x }}
{{x \cdot \left( {2 + \sqrt x } \right)^2 }} \cr}
$

Helpt dat?

Naschrift
Check je haakjes...:-)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 17 februari 2019



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb