De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Hoek tussen 2 raaklijnen in een punt

 Dit is een reactie op vraag 87586 
In de regel staat dat alfa de kleinste hoek moet zijn van alfa-beta en 180°-(alfa-beta). Ik neem deze regel aan maar ik probeer dat te begrijpen maar lukt me niet.

mboudd
Leerling mbo - zaterdag 9 februari 2019

Antwoord

Als je een hoek vindt die groter is dan 90° (de stompe hoek) dan moet je de scherpe hoek geven.

q87587img1.gif

Stel je berekent dat de hoek gelijk aan 100° is dan is de scherpe hoek 80°. Dus geef je als antwoord 80°.

Voorbeeld

q87587img2.gif

$
\eqalign{
& rc_l = 3 \Rightarrow \tan \alpha = 3 \Rightarrow \alpha \approx 72^\circ \cr
& rc_m = - 1 \Rightarrow \tan \beta = - 1 \Rightarrow \beta = - 45^\circ \cr
& \alpha - \beta \approx 117^\circ \cr}
$

De hoek tussen de lijnen $l$ en $m$ is ongeveer $63^o$.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 10 februari 2019



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb