|
|
\require{AMSmath}
Invoeren van e-machten in de Casio fx-82MS
Goedemiddag,
Als ik in mijn casio e+3 invoer, dan krijg ik de uitkomst van e3. Shift Mode + 3 om het te reseten, heeft ook niet geholpen.- Hoe kan ik dit soort simpele sommetjes het best intikken?
Onderstaand nog een paar voorbeelden van de sommen die ik in mijn rekenmachine wil kunnen invullen.
-(1/e2) = e3 = 3e/(e+2)2 = 1/1/3e2 = e2/(e-3) =
Alvast mijn hartelijke dank.
Sean
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 2 januari 2019
Antwoord
Bij mijn CASIO fx-92ES moet je bij $e$ de exponent opgeven. Dus $e$+3 kan je invoeren als:
![q87376img2.gif](bestanden/q87376img2.gif)
De andere voorbeelden gaan zo:
![q87376img1.gif](bestanden/q87376img1.gif)
![q87376img6.gif](bestanden/q87376img6.gif)
![q87376img3.gif](bestanden/q87376img3.gif)
![q87376img4.gif](bestanden/q87376img4.gif)
![q87376img5.gif](bestanden/q87376img5.gif)
Lukt dat zo?
Naschrift Het kan zijn dat bij de CASIO fx-82MS er ook een functie $e$ is die je kan gebruiken met 'alpha'. Je kan dat dan ook gebruiken in plaats van $e^1$ zoals hierboven. Maar wat hierboven staat werkt in ieder geval.
![Wie is wie?](/bestanden/WvR.gif)
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 2 januari 2019
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|