De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Differentiaalvergelijking oplossen

 Dit is een reactie op vraag 86645 
SDagb
Ik begrijp u zeer goed maar is er dan geen waarde meer nodig voor u'(2)= =-1/4e2z of is die waarde nu niet nodig vermits het voorstel y(p)(z)= Azez weergeeb A=1/2 is
Dank u en nog graag een korte reactie.
Groeten

Rik Le
Iets anders - donderdag 9 augustus 2018

Antwoord

Variatie van constanten levert soms een particuliere oplossing met nog een stukje oplossing van de homogene vergelijking er in. Hier krijg je $u_2(z)=-\frac14e^{2z}$, en vermenigvuldigd met $e^{-z}$ levert dat $-\frac14e^z$.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 9 augustus 2018



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3