De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Formule omdraaien

 Dit is een reactie op vraag 86566 
Bedankt voor je snelle en duidelijke reactie. De mogelijkheid om alles met Y te vermenigvuldigen was mij even ontgaan, dus ik heb sowieso weer een nieuwe clue.

Opgelost is het echter volgens mij helaas nog niet.
Ik zou dan dus krijgen:
0.168·Y2 = 0.8·Y+0.2
Dan heb ik dus volgens mij nog niet de mogelijkheid om Y te achterhalen.

Voor de duidelijkheid, wat ik probeer te bereiken is deze formules om te draaien, dus dat alle waardes bekend zijn, behalve 'leverage'.

berend
Iets anders - zondag 15 juli 2018

Antwoord

Het zal de warmte wel zijn, maar in je eerdere vraag heb je het over Y = 5. Dus waarom wil je iets dat je al weet nog achterhalen?

Maar als 0.168Y2 - 0.8Y - 0.2 = 0 dan je probleem is, dan moet je eens aan de abc-formule denken. Je vindt twee waarden voor Y, te weten Y = 5 en Y = -5/21

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 15 juli 2018
 Re: Re: Formule omdraaien 
 Re: Re: Formule omdraaien 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3