De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Particuliere oplossing DV

 Dit is een reactie op vraag 86538 
Dag Klaas-pieter ,
Alles goed nagezien en ook begrepen ....behalve :
In welke vergelijking vul je dan Azez in op de 4 laatste regels van je antwoord. Dat is het enige wat ik niet begrijp Tot y(p)z=(1/r2-1).x^r is alles ok.
Graag nog een kort antwoord als je even de tijd hebt.
Groetjes
Rik

Rik Le
Iets anders - maandag 9 juli 2018

Antwoord

Nog steeds in
$$
Y''(z)-Y(z)=e^{rz}
$$Je krijgt dan
$$
Ar^2ze^{rz}+A2rze^{rz}-Aze^{rz} = e^{rz}
$$omdat $r^2-1=0$ blijft dan de vergelijking uit het antwoord over.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 9 juli 2018



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3