De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Eindcijfers

Mijn eindcijfer leerjaar 3 techniek is 5.725 moet het cijfer naar boven afgerond een 6.
Leerjaar 4 techniek een 4.4. Wanneer wordt mijn eindcijfer van techniek afgerond. In leerjaar 3 5.7 naar boven afgerond een zes? Of worden alle cijfers van leerjaar 3 en 4 bij elkaar opgeteld en dan pas een gemiddelde ik kom dan uit op 4.8 schoolexamen. Wanneer wordt het cijfer naar boven afgerond leerjaar 3 of eind periode 4. Benieuwd naar uw antwoord.

Met vriendelijke groet,

Caupai
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 8 juli 2018

Antwoord

Eens even kijken... Je hebt een 5,725 en een 4,4 voor leerjaar 3 en 4. Het eindcijfer wordt bepaald door het gemiddelde van deze twee cijfers. Dat kan (wiskundig) gezien op 3 manieren:

Doorrekeken:
$\eqalign{gemiddeld=\frac{5,725+4,4}{2}\approx5,0625}$
Dat is dan afgerond 5,1 of op helen gelijk aan 5.

Rekenen met 1 decimaal:
$\eqalign{gemiddeld=\frac{5,7+4,4}{2}\approx5,05}$
Dat is dan afgerond 5,1 of op helen gelijk aan 5.

Rekenen met helen:
$\eqalign{gemiddeld=\frac{6+4}{2}=5}$
Dat is dan een 5,0 of afgerond op helen een 5.

Waarschijnlijk wordt voor cijferlijsten e.d. de tweede methode gebruikt. Maar eigenlijk zie ik hier niet echt een probleem. Of heb ik iets gemist?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 8 juli 2018
 Re: Eindcijfers 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3